Homepage

 

 

 

 

Home
The story
Samenstelling
Repertoire
Optredens
Boekingen
Gastenboek
Techniek
Presentatie
CD / DVD
Nieuws
Links

 

 

The Red Strats bestaan uit Roy Soerioroseno, (lead guitar) Roy heeft in vele bands gespeeld waaronder Johhny Lion & The Jumping Jewels, Johnny Kendall & The Heralds en de bekendste band de F.B.I., Ernst Kraft van Ermel, (rhythm guitar) heeft gespeeld in The Royal Rockers, Memphis, The Crew en New Spectacle,. Wim van de Water (drums) is een van de beste Shadows drummers van Nederland, heeft zijn sporen verdiend in diverse bands waaronder o.a. The Marquees, FBI, The Great DeFenders en diverse andere bands. Cock Hiemstra (bassguitar) speelde hiervoor in The Harolds, The Snakes, Breeze en New Spectacle. Mike (vocal) is de man met de gouden "Cliff Richard" stem, heeft gezongen in diverse samenstellingen.

 

 

 

 

 

 
 
Foto´s van ons optreden zondagmiddag 2 maart j.l.
in het Hof Ter Meyghem in Belgie.
Een schitterende ambiance met alleen echte Shadows liefhebbers aan tafel.
Een prachtig samenspel tussen heerlijk eten en fantastisch muziek.

 

 
  

 

 


 


 

 

 

 

 

 

Cliff & The Shadows meeting
2e plaats Soesterberg
Foto´s Jan Pieterzoon Coen 2006
Foto´s Berkel-Enschot Foto´s Schagen

Foto´s Jan Pieterzoon Coen 2007
 

 

 

 

 

 

 

 

Home The Story | Samenstelling | Repertoire | Optredens
Boekingen | Gastenboek | Techniek | Presentatie | CD/DVD | Nieuws | Links | Info 

               Webmaster: ROYDON AV Juliana van Stolberglaan 26  3411XD Lopik,  Tel: (+31) 6 53 178 453
               www.theredstrats.nl    info@theredstrats.nl

Beste vrienden van de Sixties, velen van jullie zullen het met ons eens zijn, dat de Fender Stratocaster in de Fiesta-rode kleur symbool staat voor de instrumentale muziek van de zestiger jaren. Dit in tegenstelling tot de Indo-Rock, waarbij een iets ander repertoire werd gespeeld op meestal witte Fender Jaguars of Jazzmasters. We zijn "Sir" Cliff Richard bijzonder dankbaar, dat hij (via David Lilley van het management) voor Hank Marvin in de "States" een rode Fender Stratocaster (de duurste uit de lijst) bestelde, nadat ze samen uitvoerig de catalogus bestudeerd hadden. Dit kwam eigenlijk, doordat ze het geluid bewonderden van James Burton, de gitarist op de platen van Ricky Nelson, die op een Fender speelde. De prijs van deze gitaar was in 1959 ongeveer 5 weken salaris voor Hank. Na enige tijd kwam er dus een platte koffer, van binnen met rood pluche bekleed, met daarin een "flamingo-roze" Fender Stratocaster. Deze eerste Fender in Engeland is, zoals wel bekend, nog steeds in het bezit van Bruche Welch. Roy Soerioroseno is waarschijnlijk de enige Nederlandse gitarist, die deze gitaar ook even heeft kunnen proberen. Als eerbetoon aan deze gitaar hebben wij als naam voor onze band gekozen: ******** THE RED STRATS ******** Als jullie eens een optreden willen bijwonen met de muziek van Cliff & the Shadows, ZZ en de Maskers, Jumping Jewels, Rene & the Alligators, e.a kijk dan zo af en toe op deze website, waar je een lijst met speeldata vindt. Tot ziens.

  Sponsored by

alt

 
Bel voor al uw boekingen het management van The Red Strats 036-53 79 325 of 06-51 066 637.
     Muziek uit de zestiger jaren met een
     Hoog Cliff Richard en Shadows gehalte
     
     Roy Soerioroseno: lead guitar
   Ernst Kraft v. Ermel: rhythm guitar
     Cock Hiemstra: bass guitar
   Wim van de Water: drums
   Mike: vocals
 

 

  Music by Ben Bontan
 

The Red Strats nu ook op de Zwitserse Shadows site
klik hier >>>  http://groups.msn.com/TheSwissShadows/shadcoverbands.msnw

 
Nieuwe muziekclips
Time is Tight Live and let Die Don't Cry for me Argentina Going Home | The Deerhunter | I Will always love You | Shadoogie | Donna | Dancing Shoes
Klik hier >