Homepage
 

 

alt="" style='position:absolute;left:0;text-align:left;top:0;z-index:2' from="487.5pt,47.25pt" to="708pt,47.25pt" strokecolor="yellow"/>

 

 

 

 

 

1965 : Opgroeiend tijdens de “Haagsche scene” tussen bands als The Shocking Blue en The Golden Earring kan het niet anders dan dat je op het strand van vriendjes gitaar leerde spelen en een bandje vormde. Voor Rob was dat het schoolbandje “The Jesters” waarin Rob de basgitaar hanteerde.

Al snel groeide de band uit tot "The“IN”Composer". Een populaire en veelbelovende beatband. In 1967 won de band de tweede prijs in de Marathon talentenjacht. Helaas  kwam een aantal maanden later een voortijdig einde aan de groep.

Na jarenlang geen muziek te hebben gemaakt ontstond in 1981 vanuit een personeelsorkestje in Leusden de feestband "Hammer&Field". Het repertoire was breed : van smartlap tot rock-‘n-roll. Rob bespeelde de sologitaar in deze 7-koppige band.

Toch had de basgitaar zijn voorliefde. In 1992 trad Rob toe tot de band "Orion" . Een veelgevraagde feestband met een uiteenlopend repertoire voor bedrijfsfeesten en bruiloften.

De sixties bleven knagen en in 1996 stapte Rob over als bassist naar de band "The 64", later "Sixtysix".Het repertoire vermeldde veel nummers uit de sixties en vooral van The Beatles en The Shadows.

In 2005 reageerde Rob op een advertentie waarin een bassist werd gezocht voor de band "Shadowfaction". Voor Rob een jongensdroom die uitkwam. De muziek van Cliff & The Shadows had altijd al zijn voorliefde gehad en hij maakte nu pas voor het eerst kennis met de Cliff&Shadows-scene.  De band "Shadowfaction" bestond uit Jan La Grouw (sologitaar), Rob Hengeveld (slaggitaar), Constant Mulder (drums) en (af-en-toe) Danny Davis.  Er waren optredens met Alan Jones en Jet Harris, op  fanclubdagen en in theaters. Helaas viel de band In 2007 uiteen, waarna enkel nog incidenteel werd opgetreden.

"The Mysteries" (2010 tot 2012) : een Cliff & Shadowband met Jan Slikkerveer als sologitarist.

Om gezondheidsredenen verliet bassist Cock Hiemstra in 2020 “The Red Strats”. Rob werd gevraagd om hem te vervangen. Vanwege de uitbraak van Corona bleef het dat jaar voor Rob bij één enkel optreden. We hopen dat hun fans vanaf 2021 in de nieuwe samenstelling weer volop kunnen genieten van de muziek van "The Red Strats".

 


 

 

Home
The story
Samenstelling
Repertoire
Optredens
Boekingen
Gastenboek
Techniek
Presentatie
CD / DVD
Nieuws
Llinks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home The Story | Samenstelling | Repertoire | Optredens
Boekingen | Gastenboek | Techniek | Presentatie | CD/DVD | Nieuws | Links | Info

              Webmaster: ROYDON AV Juliana van Stolberglaan 26  3411XD Lopik,  Tel: (+31) 6 53 178 453
               www.theredstrats.nl    info@theredstrats.nl

alt=""

 

 

 

 

 

Bel voor al uw boekingen het management van The Red Strats 036-53 79 325 of 06-51 066 637.
 

 

IN VOGELVLUCHT HET MUZIKALE "SIXTIES" VERLEDEN VAN ROB KNIPSCHEER